Sivil Toplum Bakışıyla Mülteci Ruh Sağlığı

Türkiye Travmatik Stres Kongresi kapsamında Maya Vakfı olarak ev sahipliğini üstlendiğimiz “Sivil Toplum Bakışıyla Mülteci Ruh Sağlığı” panelimiz 8 Aralık Cumartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Yüksek Lisans Programı ve Travma ve Afet Ruh Sağlığı Çalışmaları Derneği tarafından düzenlenen günümüzün en önemli sorunlarından biri olan “Toplum Ruh Sağlığı Boyutuyla Savaş, Göç ve Mültecilik” ana temasıyla gerçekleştirilen Türkiye Travmatik Stres Kongresi kapsamında Maya Vakfı olarak evsahipliğini üstlendiğimiz panelimizde Maya Vakfı Genel Müdürü Dr. Jülide Ergin oturum başkanlığını yürütürken Maya Vakfı’ndan Klinik Psikolog Tennur Katgı, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Mülteci Ruh Sağlığı Özel Dal Polikliniği’nden Uzman Dr. Ersin Ugun, Sanat Psikoterapileri Derneği’nden Sanat Terapisti Hale Gencel ve ASAM’dan Klinik Psikolog İrem Doğan Karaoğlan konuşmacılar arasında yer aldı.

Dünya’da ve Türkiye’de sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen mülteci ruh sağlığı alanındaki iyi örneklerin tartışıldığı panelde sosyal uyuma yönelik çalışmaların ön plana çıkması konusunda tüm katılımcılar fikir birliğine vardı.