Travmaya Duyarlı Okul Programı’nın Kapanış Toplantısı Şanlıurfa’da gerçekleşti

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Maya Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında Şanlıurfa’nın Haliliye, Eyyübiye, Suruç ve Akçakale ilçelerinde yer alan okullarda yürütülen Travmaya Duyarlı Okul Programı’nın 2018-2019 eğitim öğretim yılı kapanış toplantısında öğretmenlere yönelik eğitim ve psikososyal destek çalışmalarının sonuçları paylaşıldı ve  eğitimlere katılan öğretmenlere katılım belgeleri takdim edildi.

Toplantıda, ülkemizin en önemli meselelerinden biri haline gelen Geçici Koruma Statüsü’ndeki travmaya maruz kalmış çocukların okullaşmasının önemine  ve yaşadıkları psikolojik travmanın eğitim hayatlarını ne denli etkilendiğine ve bu noktada öğretmenlere çok önemli görevler düştüğüne vurgu yapıldı. Maya Vakfı tarafından yürütülen programın evsahibi ve mülteci topluluk arasında sosyal uyum ve bütünleşme açısından da büyük önem taşıdığı belirtildi. Toplantıda aynı zamanda Türkiye’de ilk kez Maya Vakfı saha çalışması tamamlanan Okullarda Akran Zorbalığı Projesi’nin de sonuçları katılımcılarla paylaşıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Maya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Esra Özsüer  savaş, göç ve doğal afetlerden etkilenerek ya da ebeveyn kaybı yaşayarak travmaya maruz kalmış çocuklarla yürüttükleri çalışmalarda öğretmenle düşen önemli görevlere değindi. Maya Vakfı Genel Müdürü Dr. Jülide Ergin Şanlıurfa’da uygulanan programın sonuçlarını paylaşırken; Suruç Geçici Barınma Merkezi Müdürü Hüseyin Toy okullarda yaptıkları çalışmalara ve Travmaya Duyarlı Okul Programı kapsamında aldıkları eğitimin faydalarından bahsetti. Programın sonunda Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sn. Selami Işık onur konuşmasını yaparken Maya Vakfı tarafından kendilerine ve  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür plaketi takdim edildi.